Vmax albo Vmax osiągnięty :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek106
    Ambiente
    • 2014
    • 221

259 na równym,ale da się jeszcze według mnie.

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

dr max, rozumiem, że mowa o rsce jeśli chodzi o te 2.0 tdi? bo 140 stka nie ma szans na licznikowe 230 km/h, chyba, ze z ogromnej góry :P

Komentarz

• Dig Dug
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1306
        • Seat

MF, Ja jechałem licznikowe 200 moim starym Golfem 3 1.8 AAM czyli 75KM. Jadąc pierwszym odcinkiem autostrady w PL :wink: w kierunku zachodnim masz odcinek lekko z górki, ale za to długo. I tam dawało się takie prędkości osiągać. Jeszcze nie było żadnej autostrady poza tym, bo to 2000 rok był.

Tak więc przy sprzyjających okolicznościach da się.
        Była O1 jest F2.

Komentarz

• adamwo
          Rider
          • 2011
          • 359

Marek106 nie wiem czy miałem jakiś inny egzemplarz ale moja , która wypluła na hamowni ponad 240 koni w serii to tyle szła z mega góry, bujałem ja i bujałem, po chipie dopiero idzie bez problemu do odciecia i to dośc sprawnie.
          RS Stage 2 335/450

Komentarz

• lockin
            Rider
            • 2013
            • 691
            • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez feels3
            Swoje "dwiescie trzydziesci" osiagnalem raz, dla testu, przejezdzajac akurat przez Niemcy. Prawde mowiac, Octavia do takich predkosci sie nie nadaje, bez wzgledu na drogi. Podrozna predkosc to to nie jest, jest bardzo glosno, paliwo leci ciurkiem i mimo iz to duze auto, to nie dosc duze aby zapewnic stabilna jazde przy takich predkosciach.
            IMHO tak, do 160-180 mozna spokojnie nawet "na wakacje" jechac po dobrych autostradach. Powyzej jest ryzykownie, coraz bardziej z kazdym km, czas reakcji, rosnie roznica predkosci miedzy nami a innymi autami itd, itp., robi sie juz nie bezpiecznie, no chyba ze jestesmy sami na drodze.
            Zeby podrozowac z 200km/h i wiecej, musial bym miec cos pokroju Audi A8, BMW 7, duze, ciezkie, wielkie, moze czul bym sie komfortowo
            Po za tym nie wyobrazam sobie jechac w dluga trase (~1000km) i pedzic 200 albo wiecej caly czas. Skupienie jakie trzeba wtedy miec meczy okropnie szybko.
            Generalnie, osiagi auta do 150 sa dla mnie wazne, ale to co sie dzieje powyzej ma male zastosowanie praktyczne
            Podpisuję się przy tym w 100%
            Raz jeden jechałem licznikowe 195 (sam kierowca, bez bagażu) i O3 jest jak dla mnie za lekka. Do 180 było stabilnie, a już powyżej czuć było że to nie to. Być może to kwestia opon (16 cali zimowe nokiany ) i na 17 wzwyż byłoby lepiej. Prędkość optymalna na autostradzie to jak dla mnie 140-160 dla silnika 1.2 (spalalanie 7l przy 140 i 8l przy 160)
            JEST >>> O2FL by Lockin

BYŁA >>> O3 1.8 TSI by Lockin
            BYŁA >>> S2FL 2015 by Lockin
            BYŁA >>> O3 Black 2013 by Lockin
            BYŁA >>> O2 Tour 2011 by Lockin

Komentarz

• maro rs
              Elegance
              • 2014
              • 948

Zamieszczone przez adamwo
              Marek106 nie wiem czy miałem jakiś inny egzemplarz ale moja , która wypluła na hamowni ponad 240 koni w serii to tyle szła z mega góry, bujałem ja i bujałem, po chipie dopiero idzie bez problemu do odciecia i to dośc sprawnie.
              A faktycznie jest odcinka i nie ma szans na więcej niż te 259-260 licznikowe nawet po chipie? Mi do 259 doszedł dość sprawnie, dalej się nie dało, bo pasy zajęte, więc nie wiem czy by dał radę.
              Pytam, bo np. w cuprze nie ma odcinki, bujnąłem do 273.
              "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• dj1978
                Ambiente
                • 2014
                • 181
                • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

O3 RS TDI manual, na równym - 239 km/h, lekki downhill - 248 km/h

Komentarz

• krzyzakp
                  L&K
                  • 2013
                  • 1016

Zamieszczone przez dj1978
                  Czyli ze swoimi testami po dotarciu silnika powinienem poczekac do wiosny, bo zimowki teoretycznie maja indeks do 240.. I tak jakos pewniej sie czuje na letnich z Vmax..

Moja O3 RS

Komentarz

• dj1978
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 181

Zamieszczone przez krzyzakp
                    Zamieszczone przez dj1978
                    Czyli ze swoimi testami po dotarciu silnika powinienem poczekac do wiosny, bo zimowki teoretycznie maja indeks do 240.. I tak jakos pewniej sie czuje na letnich z Vmax..
                    Moje testy odbywały się pod koniec jesieni jeszcze na letnich oponkach z indeksem V - 270 km/h

Komentarz

• adamwo
                      Rider
                      • 2011
                      • 359

maro rs , niestety jest odcinka, u mnie na zegarz 258 to na gps 250-251 i koniec jazdy. Jeszcze kwestia czy kombi czy sedan , wg mnie sedan ma latwiej o większą vmax.
                      RS Stage 2 335/450

Komentarz

• maro rs
                        Elegance
                        • 2014
                        • 948

Czyli, skoro 290 KM nie daje rady więcej, tzn. że się faktycznie nie da. Czyli dociągnąłem do maksa, też dobrze.

Komentarz

• krzyzakp
                          L&K
                          • 2013
                          • 1016

maro rs, zostaje teraz poczekac az ktos pogrzebie i znajdzie gdzie jest odciecie, a potem je usunie :diabelski_usmiech

Moja O3 RS

Komentarz

• maro rs
                            Elegance
                            • 2014
                            • 948

Hehe, coś w tym jest

Komentarz

• flash608
                              Classic
                              • 2014
                              • 8

Zamieszczone przez MF
                              Zamieszczone przez flash608
                              1,6 TDI, z górki 215 licznikowe (205 z navi) przy 4.5tys obr,
                              W serii?
                              Albo duża góra i wiatr w plecy, albo masz dobry gift od fabryki.
                              Seryjny, górka na autostradzie na odcinku Toruń - Grudziądz. Po płaskim potrafi dojść do 200.

Komentarz

• adamwo
                                Rider
                                • 2011
                                • 359

Chłopaki usuwają w CS odcięcie przy chipie przez kompa nie przez boxa, ja mam boxa więc zostało.
                                RS Stage 2 335/450

Komentarz

• mmor
                                  Ambiente
                                  • 2014
                                  • 166
                                  • Fabia (6Y2)
                                  • CBZB 1.2 TSI 105 KM

A może ktoś się wypowie co się dzieje przy 240 km/h w tym Superbie V6? Uciekł gdzieś płyn chłodniczy?

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• krzyzakp
                                    L&K
                                    • 2013
                                    • 1016

mmor, Pytaj autora co sie stało, komunikat mowi ze za niski poziom płynu chłodniczego - sprawdz w instrukcji...
                                    Co znaczy ze spadł duzo ponizej min na zbiorniku (sprawdzone dzis w O2)

Moja O3 RS

Komentarz

• marek106
                                      Ambiente
                                      • 2014
                                      • 221

Zamieszczone przez adamwo
                                      Muszę moją schamować, bo czuję,że 240 koni jest minimum. Mam porównanie do gti 250 koni...
                                      Ale chyba przed wydechem nie zdąże. Zobaczymy czy wydech coś da

Komentarz

• dr max
                                        Classic
                                        • 2014
                                        • 28

sew1981, była to wersja standard i tak jak wspomniałem były wyjątkowo przyjazne okoliczności, z których niemieckie paliwo tupu premium miało największe znaczenie.

Komentarz

• 4tech
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4199
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

A też się tutaj dopiszę :wink:
                                          Mój Vmax widać po lewej w Avatarze, czyli licznikowe 205 (GPS=197) przy ~143 KM i ORI skrzyni EGS (wynik niemalże katalogowy)
                                          Rozpędzanie się i utrzymanie prędkości bez problemu, bo zapas mocy jeszcze pozwolił by na więcej, ale silnik już dalej nie daje. Czy z górki, czy pod górkę, obroty dojechały do 4250 i koniec :wink:
                                          Będzie wreszcie swap skrzyni to się poprawię :twisted:
                                          Wynik był przy załadowanym bagażniku i tylko kierowca.

Później kiedyś wracaliśmy ze zlotu VW i zapakowany w 4 chłopa i wyszło identycznie, no i może z górki bujnęła się ciut bardziej do 4300 obr/min = (licznikowe) 210km/h
                                          14-to letnia Babunia daje radę :szeroki_usmiech
                                          O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
                                          Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
                                          Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• Porschak
                                            Classic
                                            • 2013
                                            • 25

210km/h bez problemów, parę razy już jechałem, pod warunkiem że nie pod wiatr. Mam diesel'a 105KM, 5 biegów. Do 180 km/h jest komfort i na dobrej ekspresówce, czy autostradzie można tak ustawić tempomat i jechać i jechać.... Ogólnie fajny silnik.
                                            Srebrna Ambition plus pakiet Amazing i GSM

Komentarz

• sebastian7905
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 3488
                                              • Volkswagen
                                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez 4tech
                                              Później kiedyś wracaliśmy ze zlotu VW i zapakowany w 4 chłopa i wyszło identycznie, no i może z górki bujnęła się ciut bardziej do 4300 obr/min = (licznikowe) 210km/h
                                              14-to letnia Babunia daje radę :szeroki_usmiech
                                              pamiętam :P
                                              Sebastian
                                              Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                                              Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                                              Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                                              Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• 4tech
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 4199
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

sebastian7905, a nie jechaliśmy przypadkiem po 3 w aucie?
                                                Tak, było nas trzech. Sorki, korekta :diabelski_usmiech
                                                Ale jaka to różnica :P
                                                Seba, zrobimy powtórkę ja tylko skrzynię zmienię
                                                O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
                                                Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
                                                Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• piter_tm
                                                  Classic
                                                  • 2014
                                                  • 32

245 i spokojnie jeszcze szedł ale bardzo wiało dk1 czestochowa-piotrkow, i gaz nie w podłodze. Sądzę że spokojnie 260 zamkne. Szykuje się droga na poznań, zdam relacje.
                                                  vRS

Komentarz

• Infoludek
                                                    Drive
                                                    • 2014
                                                    • 75

A zerkałam jaki masz limit na zimowkach max v? Mnie powstrzymuje ten parametr do wyciśniętym maxa... Narazie 230 poszlo

Komentarz

Pracuję...